Přeštice, 9.6.2010

Vážení voliči KSČM,

členové KSČM, sympatizující a třeba jen reálně uvažující spoluobčané –  naši voliči,

výbor ZO KSČM Přeštice se sešel poprvé po parlamentních volbách na svém zasedání dne 9.6.2010 a projednal výsledky parlamentních voleb v Přešticích a v celé České republice. K těmto výsledků přijal následující stanovisko:

Jménem výboru ZO KSČM v Přešticích bychom chtěli touto cestou poděkovat všem voličům, kteří odevzdali ve volbách svůj hlas pro kandidáty KSČM v nedávných parlamentních volbách, které se uskutečnily v České republice v termínu 28. – 29.5.2010. Zároveň chceme touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na zabezpečení předvolební kampaně KSČM.

Velice si této Vaší podpory vážíme, zejména v situaci, kdy masová média, včetně veřejnoprávní České televize a zejména Českého rozhlasu, nepřetržitě útočí proti KSČM a levici, kdy dlouhodobě manipulují veřejné mínění v naší zemi.

KSČM sice v těchto volbách ztratila část hlasů voličů, ale udržela si stejný počet poslanců, jako v minulém volebním období.

Jak je všeobecně známo, většina voličů podlehla pravicovým názorům prezentovaných v mediích a dala své hlasy pravicovým stranám TOP 09, Věcem Veřejným a ODS. A to i přesto, že je v naší zemi finanční a hospodářská krize a bez práce je téměř 700 000 našich spoluobčanů.

Jestliže doposud měla levice reprezentovaná KSČM a ČSSD v poslanecké sněmovně polovinu hlasů, tzn. 100 poslanců a často s osobním nasazením a s vypětím všech sil mohla bránit pravici reprezentované vládou ODS v protilidových opatřeních, po těchto volbách se situace zásadně změnila ve prospěch pravice. Pravice díky podpoře voličů nyní prosadí vše, co bude potřebovat.

Je potřeba nyní počítat s tím, že se bude platit u lékaře za všechno. Bude se platit za vysokoškolské vzdělání, bude se krátit příspěvek na mateřskou dovolenou, budou klesat reálné důchody, banky zdraží své poplatky, aby více mohly ždímat občany a mnoho dalších věcí. Budou se zvyšovat nepřímé, tedy plošné daně, jako DPH, které budeme platit my všichni, zatímco budou klesat přímé daně ze soukromého majetku a ze zisků.

Bohatí, kteří netrpí nedostatkem Vás budou přesvědčovat prostřednictví jimi ovládaných medií, že je to jediná správná cesta jak zachránit tuto republiku. Zatím co oni ji bezostyšně v předchozích letech rozprodávali a zadlužovali.

Chceme Vás ujistit, že KSČM bude nadále obhajovat zájmy neprivile-govaných občanů. Na to se můžete spolehnout !

Bohužel, řada občanů se bude muset v tomto období spolehnout jen na sebe. Mnohým občanů, kteří žijí z námezdní práce, nebo jen z důchodu teprve časem dojde, že se nechali zmást mediálními manipulacemi tisku, rozhlasu a televize. Budou muset získat vlastní bolestnou sociální zkušenost s pravicovým humanismem.

Ale to vše je teprve před námi !

Výbor ZO KSČM Přeštice